BadkamerKeukenTips

Waar plaats je de wasmachine in je nieuwbouwhuis?

Als je een nieuwbouwhuis hebt, dan moet je alles vooraf gaan bepalen. Waar komt de keuken en waar de badkamer? Maar ook kleine details zoals de lichtschakelaars en de stopcontacten zijn van belang om vooraf goed inzichtelijk te hebben. Nog een detail wat je niet mag vergeten is waar je de beste wasmachine gaat plaatsen in je nieuwbouwhuis. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden die we graag met je doornemen.

Aansluiting maken

Het belangrijkste waar je aan moet denken bij het bepalen van de plaats voor de wasmachine is dat er aansluitingen nodig zijn. Zo heb je elektriciteit, water en toegang tot de afvoer nodig. Bekijk op de tekeningen waar deze al lopen, met name de afvoer en het water en zorg dan voor een plek waar je makkelijk een aftakking kunt maken.

Badkamer

Een gangbare plek om je wasmachine te plaatsen is in de badkamer. Echter steeds meer mensen willen van hun badkamer een punt van rust maken. Een wasmachine kan dan het interieur en de rust lelijk verstoren. Het is echter wel een hele handige plek. Er is sowieso water en een afvoer in de buurt. Bovendien kan je vuile kleding dan direct voor het douchen de wasmachine in! Ga eens langs bij een badkamerspecialist om het ontwerp van je badkamer te bespreken dat de wasmachine zo goed mogelijk in je badkamer verwerkt wordt. Zo heb je wel de voordelen van de locatie, maar is het geen obstakel.

Losse kast

Wat je veel zit in nieuwe huizen is dat er een losse kast gebouwd wordt voor de wasmachine. Deze is dan ongeveer ten grote van een toilet en er past precies de wasmachine in. Als je een wasmachine en droger set hebt, dan kunnen deze makkelijk op elkaar in de kast. Op deze manier kost het je weinig extra ruimte. De kast kun je dan bijvoorbeeld naast de badkamer maken zodat je dicht bij het water zit, maar door de afgesloten kast wordt het geheel wel netjes weggewerkt.

Op zolder

Veel mensen plaatsen de wasmachine ook op zolder. Het voordeel is dan hij dan uit het zicht is in een ruimte waar je meestal niet vaak komt. Wel moet dus water en afvoer ook naar boven gebracht worden. Datzelfde geldt voor de was zelf, elke keer moet je met de was helemaal naar boven en beneden lopen.

In de keuken

Iets wat je vroeger vaker zag dan tegenwoordig is dat de wasmachine in de keuken geplaatst werd. Dat neemt echter relatief veel plek in en alle plek gebruik je liever voor keukenapparatuur. Dus misschien heb je een bijkeuken waar de wasmachine kan, maar plaatsing direct in de keuken zelf raden we je af.

Gerelateerde berichten

Back to top button