Keuken

Vier tips voor de perfecte prullenbak 

Waarschijnlijk is het niet het eerste waar je aan denkt, maar bij het inrichten van jouw droomhuis kan de perfecte prullenbak niet ontbreken! Want tegenwoordig hoeft een prullenbak echt niet alleen praktisch te zijn. Het design van de prullenbak kan de sfeer van de kamer maken of breken. En aangezien bijna elke kamer eentje nodig heeft, zijn dat best wat keuzes om te maken. Met behulp van deze vier stappen heb jij binnen no time de perfecte prullenbak in huis. 

Bepaal de grootte, afhankelijk van de ruimte 

Waar je in de keuken misschien een grote prullenbak neerzet, zal je op het aanrecht een klein afvalbakje aanrecht neerzetten. Daarom is het belangrijk om als eerste na te denken over de ruimte waarin de prullenbak komt te staan. Pas dan kan je gaan bepalen hoe deze prullenbak eruit moet gaan zien. Dus keuken, badkamer, wc, en studeerkamer: welke ruimtes hebben volgens jou een prullenbak nodig? 

Wat ga je weggooien?

De tweede stap is om te kijken naar het doel van de prullenbak. Ga je in je thuiskantoor vooral papier weggooien? Dan is een simpele prullenmand meer dan voldoende. Maar wil je tijdens het koken je keukenafval weggooien? Dan raden we toch aan om voor een dicht GFT bakje te gaan. Wat je gaat weggooien bepaalt de soort prullenbak die je nodig hebt. Vraag jezelf dus af: als ik in deze ruimte een prullenbak neerzet, wat gaat er dan vooral in? 

Extra functies

Tegenwoordig kan je prullenbakken krijgen met allerlei functies om je leven nog gemakkelijker te maken. Wil je een sensor waardoor de prullenbak automatisch opengaat? Check! Dan ook een extra vak om je afval te kunnen scheiden? Check! Of heb je liever dat de prullenbak opengaat met een lichte aanraking van de touch-knop? Het kan allemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over losse accessoires zoals wieltjes, pootjes of een vlamwerende deksel. Neem dus even rustig de tijd om na te denken over deze functies. 

Design

Last but not least: het juiste design kiezen! Een prullenbak hoeft echt geen lelijk ding te zijn dat je wegmoffelt in een hoekje. Met het juiste design kan je je prullenbak juist een statement maken. Bepaal hoe jij de style van je interieur zou omschrijven. Strak, retro, minimalistisch of industrieel? Vervolgens zoek je een prullenbak die bij jouw style past. Let ook goed op de kleuren die terugkomen in de kamer en zorg dat de prullenbak hierbij aansluit. Zo vind jij gegarandeerd de meest praktische én stijlvolle prullenbak voor jouw huis! 

 

Gerelateerde berichten

Back to top button