Keuken

Tips voor het kopen van de perfecte magnetron

Een moderne keuken en gemakkelijk leven kunnen niet meer zonder een goede magnetron. Super makkelijk om even snel een maaltijd op te warmen, maar tegenwoordig kan een magnetron veel meer. Zo kan je een combimagnetron ook gebruiken als oven en zijn er talloze opties te bedenken om je magnetron nog functioneler te maken. Daarom hebben wij hieronder de beste tips om de perfecte goedkope magnetron te kiezen.

Heb je niet voldoende ruimte?

Steeds meer mensen willen kleiner wonen en hoeven helemaal niet zo een gigantische keuken of hebben hier gewoonweg de plek niet voor. In dat geval moet je er niet aan denken om ook nog een losse magnetron te hebben staan. Maar heb je er weleens over nagedacht om die grote oven weg te doen en te vervangen voor een combimagnetron. Deze zijn de laatste jaren steeds beter geworden en functioneren tegenwoordig net zo goed als een reguliere oven. Op deze manier heb je maar één apparaat en kan je ermee verwarmen en bakken.

Wat wil je verwarmen?

Dit klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, want wat maakt het nou uit? Maar als jij een magnetron nodig hebt voor een groot huishouden dan wil je wel voldoende ruimte hebben. Een grote magnetron met meer inhoud is dan wel zo makkelijk.

Daarnaast zijn er combimagnetrons die bijvoorbeeld ook een pizza-functie hebben. Deze combimagnetrons kunnen extra heet worden om de pizza op deze manier perfect af te bakken. Je kan dit vergelijken met een pizzaoven.

Wil je echt meer grip op wat je moet verwarmen of bakken? In dat geval is het handig om een magnetron te kiezen met verschillende programma’s. Op deze manier kan je makkelijk ontdooien, maar ook direct de perfecte bereiding voor vlees-, vis- of andere ovengerechten aanzetten.

Kies voor een mooi design

Iedereen kent de ouderwetse witte magnetron die het gerecht ronddraait bij het verwarmen. Tegenwoordig zijn er talloze magnetrons die er ook veel mooier uitzien. Heb jij bijvoorbeeld veel zwarte in je keuken dan kan het interessant zijn om een magnetron in het zwarte te kopen. Het mooiste is als je deze ook nog eens kan inbouwen, zodat je enkel de voorkant van de magnetron ziet. Wil je ook nog een oven? Koop dan een oven en magnetron die met elkaar matchen zodat er een mooi samenhangen in je keuken komt.

Nooit meer je magnetron schoonmaken

Wij zouden nooit meer zonder kunnen, maar wellicht heb jij er nog nooit van gehoord. Er zijn ovens en magnetrons die je nooit meer zelf hoeft schoon te maken. Door de zelfreinigende stand, maakt de magnetron zichzelf schoon. In dat geval zal de combimagnetron zichzelf naar hoge temperatuur verhitten zodat vetten, vuil en etensresten verbranden. Het enige wat jij hoeft te doen is dit bij elkaar vegen en klaar is Kees.

Gerelateerde berichten

Back to top button