Tips

Ongelukjes in huis met kinderen – Ben jij goed verzekerd?

Ik grap wel eens dat kinderen meer kapot maken dan je lief is. Letterlijk natuurlijk! Want ondanks dat die draken van ons dondersgoed weten wat wel en niet mag in huis, gebeuren hier toch nog vrij regelmatig kleine ongelukjes. Sommige met opzet, andere ongelukjes zijn toch écht per ongeluk gebeurd!

Zoveel soorten ongelukjes

Er zijn zoveel soorten ongelukjes te bedenken met kleine kinderen in en om het huis. Een mooie en dure vaas die kapot gaat, een bal die door de ramen wordt getrapt, de iPad die op de grond valt of een televisie die per ongeluk van de muur wordt getrokken. Het zal niet de eerste keer zijn dat een kind de bril van oma kapot maakt in een té enthousiaste knuffelbui En hoe vaak gebeurt het wel niet dat de kinderen met de fiets langs de auto van de buurman rijden?

Ik ken een gezin waarbij hun zoontje dacht dat de zelfbruinende crème van mama ook wel leuk zou staan op de muur. Onze Madame heeft het voor elkaar gekregen om op de muren te tekenen. Niet een klein krasje in een hoekje wat je nauwelijks ziet, maar grote dikke potloodkrassen op vrijwel elke muur in onze woonkamer en zelfs een gedeelte op de vloer.. Het scherm van onze iPad zit vol met barsten (maar hij doet het nog!) en ook valt regelmatig een vaas om, zelfs bij andere mensen in huis.

Ben jij goed verzekerd?

Wat dat betreft kun je je niet goed genoeg verzekeren. Veel van dit soort ongelukjes vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering, maar ze kunnen ook -deels- vallen onder de inboedelverzekering. Zo hebben we niet alleen een aansprakelijkheidsverzekering, maar ook een inboedelverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een goede verzekering oor de inboedel (inclusief allrisk-dekking) ben je niet alleen verzekerd voor diefstal en schade door brand of water. Maar ook voor schade die per ongeluk veroorzaakt is aan spullen. Houd er dan wel rekening mee dat hier altijd een eigen risico aan verbonden is.

Waar moet je op letten met dit soort ongelukjes?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en er zijn maar weinig kinderen die opzettelijk grote en dure dingen kapot maken. Bij dit soort claims zijn er altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Want wanneer er wel iets opzettelijk kapot is gemaakt, dan ben je er niet altijd voor verzekerd. Daarnaast gaat de verzekering ook vaak uit van een soort oplettendheid bij de ouders/verzorgers. Kleine kinderen zien nog niet altijd het oorzaak-gevolg en veel verzekeraars vinden dat ouders dat moeten weten en dat daar rekening mee gehouden moet worden. De consumentenbond heeft hier een duidelijk artikel over geschreven en weet je het niet zeker? Dan kun je altijd contact opnemen met jouw verzekeraar!

Hihi..

Ik moet er stiekem om lachen, de streken die kinderen allemaal kunnen uithalen. De ene keer slikt onze peuter 10 cent in, de andere keer tekent ze op de muren. Ik ben allang blij dat de streken van onze dames nog redelijk rustig zijn en dat het hier bij blijft. Eerlijk gezegd zitten de potloodstrepen al een hele tijd op de muur hier en ben ik nog helemaal niet bezig geweest om er een verzekeringskwestie van te maken. Als iemand er naar vraagt, heb ik een leuk verhaal te vertellen en duikt Madame weer stilletjes in een hoekje. Haha!

Gerelateerde berichten

Back to top button